top of page
konf2.jpg

KULTURVANDRING I HAMMARKULLEN

Hammarkullen är en stadsdel som är rik på engagemang och konstnärliga uttryck. Mest känd är kanske Hammarkullekarnevalen, som sedan över 40 år drar tiotusentals besökare till en färgsprakande fest i slutet av maj varje år. Mer okänt är vardagens Hammarkullen - ett av de föreningstätaste och färgstarkaste områdena i Sverige. Här är ingenting förutbestämt eller ängsligt, utan de många kulturerna korsbefruktar ständigt varandra i en ständigt föränderlig blandning.

 

Kulturvandring Hammarkullen vill ge de som är aktiva inom Hammarkullens kulturliv, som sällan bjuds in till Göteborgs etablerade kulturscener, en arena att mötas och visa upp sig på.

 

Idén bakom Kulturvandringen kom från lokala konstnärer och kulturarbetare och tanke var att synliggöra Hammarkullens kulturkrafter.

 

Kulturvandring i Hammarkullen välkomnar alla att besöka och uppleva konstärliga aktiviteterna i området. Upplev glädjen av konsthantverk, måleri, fotografi. Låt dig dras till rytmerna av dans och musik. Koppla av med poesi. Njut av maten. Upplev Hammarkullen helt enkelt! 

 

Kulturvandring i Hammarkullen arrangeras av Hammarkullen 365 / Karnevalskommittén i Hammarkullen-HAM-SAM i samarbete med lokala kulturaktörer, föreningar, organisationer, m.m.

Med stöd från Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Bostadsbolaget, Folkets hus Hammarkullen, Bostadsbolaget och HGF.

bottom of page