GIBCA extended

Utställningen "Kulturernas samexistensen" som visas under Kulturvandring i Hammarkullen är en del av

GIBCA Extended/Hammarkullen

Deltar:

Ronak Azeez
Faruq Faaiq Omer
Mehdi Shawi
Khalid Baban
Ahmed Bachaay
Jamil Jabbar

Eva Lindegren

Mikael Lindegren.

GIBCA Extended samlar det lokala och regionala konstlivet i Västra Götaland. Under GIBCA 2017 tar gallerier, konsthallar och curatoriska plattformar spjärn mot GIBCAs tematik och skapar egna program och utställningar.

Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) presenteras vartannat år på ett flertal utställningsarenor i Göteborg. Curator för årets upplaga av biennalen är Nav Haq, intendent på M HKA i Antwerpen.

Under de åtta biennaler som genomförts sedan starten 2001, har GIBCA etablerat sig som en av Sveriges största konsthändelser och räknas internationellt som en av de unga, spännande biennalerna i Europa.

Till varje ny upplaga bjuder GIBCA in en eller flera internationellt verksamma curatorer att ingå i en dialog med staden Göteborg, dess invånare, den konstintresserade och konstnärer runt om i världen. Utifrån en aktuell tematik erbjuds såväl besökare som konstliv en konstupplevelse av högsta internationella kvalitet. Både svenska och internationella konstnärer bjuds in att presentera befintliga verk och nya platsspecifika konstverk där det lokala västsvenska och Göteborgska är en viktig utgångspunkt. Göteborg är en stad med en särpräglad arbetarhistoria och hamnkultur. Staden har en dynamisk historia där både det etablerade och det självorganiserade fria kulturlivet tar plats. Som en plattform för den internationella samtidskonsten utgör biennalen en viktig knutpunkt mellan det lokala, nationella och internationella konstlivet.

Varje biennal består av flera omfattande utställningar vilka äger rum både på de etablerade konstinstitutionerna och i det offentliga rummet. Genom programverksamhet som workshops, seminarier och föreläsningar erbjuds besökarna fördjupa sin kunskap om aktuella frågeställningar inom samtidskonsten. Ett utvidgat konstpedagogiskt program engagerar såväl barn som unga i ett rikt utbud av aktiviteter, workshops och visningar på alla utställningsplatser för biennalen.

Initiativtagare är Göteborgs Stads kulturnämnd och sedan 2006 är Röda Sten Konsthall huvudman för GIBCA.

GIBCA hemsida

  • Black Instagram Icon